Skip to content Skip to footer

Intrekking rijbewijs voor gsm-gebruik

Er werd in Limburg recent van midden mei tot midden juni een tijdelijke verkeersactie gehouden waarbij streng gecontroleerd werd op gsm-gebruik achter het stuur.

Het Parket Limburg heeft in deze periode meer dan 500 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen nadat de bestuurder betrapt werd op het gebruik van de gsm achter het stuur.

Alle bestuurders waarvan het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken werd, zullen in de komende periode gedagvaard worden om zich te verantwoorden voor de Politierechter.

De bewuste zittingen bij de Politierechtbank zouden reeds in het najaar, vermoedelijk in september en oktober, georganiseerd worden.

De strafmaat voor gsm-gebruik achter het stuur bedraagt een geldboete van 240 euro (minimum) tot 4.000 euro (maximum) en een mogelijk rijverbod van 8 dagen (minimum) tot 5 jaar (maximum).

In ieder dossier zal door de Politierechter afzonderlijk geoordeeld worden, rekening houdend met o.a. de concrete omstandigheden en de aan- of afwezigheid van eerdere veroordelingen voor verkeersinbreuken.

De meeste bestuurders zijn in rechtsbijstand verzekerd om zich strafrechtelijk te laten verdedigen op de zittingen van de Politierechtbank.

Voor bijstand en verdere vragen kan u steeds terecht bij één van onze specialisten van ARGUS Advocaten.

Stef BRUGMANS

Advocaat-Vennoot

(Mr. BRUGMANS is bereikbaar via het telefoonnummer: 011/28.64.26 & het e-mailadres: [email protected]