Skip to content Skip to footer

Breed scala aan juridische ondersteuning

Onze missie is eenvoudig: u vanuit onze specialisaties op een professionele doch persoonlijke manier ondersteunen bij al uw juridische vragen. Wij halen alles uit de kast om een procedure te vermijden, maar gaan er voluit voor als die procedure er toch komt. Een advocaat die zich vastbijt in uw dossier … welkom bij Argus Advocaten.

Gedegen advies

Juridisch advies inwinnen doet u beter nog voordat het probleem zich stelt. Of u nu particulier bent of zaakvoerder van een onderneming, met de juiste informatie op zak staat u steviger in uw schoenen. Bovendien kan betrouwbaar advies er zeer vaak voor zorgen dat het niet tot een procedure hoeft te komen, zodat u uzelf heel wat frustratie, energie en geld bespaart. Vraag daarom ons juridische advies bij zowel persoonlijke kwesties, zoals een toekomstig huwelijk of overlijden als bij zakelijke kwesties, zoals de redactie van de overeenkomsten of algemene voorwaarden van uw bedrijf.
Onze specialisatie

Geduchte procedure

Wanneer een procedure onvermijdelijk is, is het van cruciaal belang dat u als particulier, zaakvoerder of overheidsinstantie snel en correct bijgestaan wordt. Onderhandelingen en bemiddelingen kunnen soms niet voorkomen dat het de rechter is die de knoop moet doorhakken en dan kan het er soms pittig aan toegaan.

Bij Argus Advocaten zetten wij in op onze doorgedreven specialisatie om u optimaal bij te staan en gaan wij prat op onze snelle en persoonlijke aanpak. Het ultieme bewijs daarvan is uw vaste dossierbeheerder die u gedurende het hele traject begeleidt. Samen zetten wij alles op alles om de procedure tot een succesvol einde te brengen.

Alternatieve geschillenbeslechting

Een procedure bij de rechtbank kan vaak vermeden worden door middel van alternatieve geschillenbeslechting. Het is een mooie zijweg die vandaag steeds vaker gekozen wordt en vele voordelen met zich meebrengt. Zo is het een manier om te vermijden dat procedures lang aanslepen en de kosten hoog oplopen. Alternatieve geschillenbeslechting omvat verschillende luiken, zoals:

Bemiddeling in familiezaken, burgerlijke en handelszaken

Bemiddeling is een alternatieve vorm van geschillenbeslechting waarbij een erkend en daarvoor specifiek opgeleide bemiddelaar samen met partijen en advocaten zal trachten om tot een oplossing te komen die door alle partijen wordt gedragen. Bemiddeling kan worden opgelegd door de rechtbank, maar u kan hiervoor ook rechtstreeks kiezen door contact met één van onze erkende bemiddelaars. U kan op deze manier een procedure vermijden.

Doeltreffende incasso

Weigert een van uw klanten hardnekkig uw factuur te betalen en heeft het geen zin om er nog tijd en energie aan te spenderen? Bij Argus Advocaten hebben wij een vlotte en efficiënte werkwijze om onbetaalde facturen in te vorderen.

Bijstand bij overeenkomsten

Wij staan in voor de volledige redactie van nieuwe overeenkomsten, of voeren nazicht uit op de inhoud van nieuwe of bestaande overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan huurovereenkomsten, aandelenovereenkomsten, concessieovereenkomsten, enz.

Op zoek naar de juiste juridische ondersteuning?

Op zoek naar de juiste juridische ondersteuning?